KUŘECÍ RIZETO SE ZELENINOU

16. února 2007 v 22:52 |  VAŘENÍ, PEČENÍ A SMAŽENÍ

Postup přípravy receptu:

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Okořeníme je grilovacím kořením a vložíme do misky. Maso zalijeme sójovou omáčkou a necháme marinovat. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
V hrnci si rozehřejeme polovinu másla a olej. Vsypeme cibuli, slaninu a pomalu ji smažíme dorůžova. Pak plamen zvýšíme a přidáme kuřecí kostky a opepříme. Maso osmahneme a přeložíme do misky. Vývar ohřejeme, aby byl horký.
Do hrnce po masu vložíme zbylé máslo a olej. Necháme je rozehřát a vsypeme rýži. Tu asi 5 minut restujeme. Pak přidáme maso, krátce vše osmahneme a zalijeme částí vývaru. Vývaru dáváme jen tolik, aby se do rýže vsákla.
Po zalití vývarem drůbeží rizoto asi 10 minut za stálého míchání mírně vaříme. Přidáme zeleninu a vaříme dalších asi 10 - 12 minut. Po 7 minutách můžeme rýži zkoušet. Během vaření rýži pravidelně podléváme a mícháme, aby se rýže nepřipálila. Nakonec kuřecí rizoto ochutíme citronovou šťávou a solí.
Hotové kuřecí rizoto se zeleninou podáváme horké a zdobíme citronovou kůrou a trochou strouhaného sýra.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Daniela masnicová Daniela masnicová | E-mail | 13. listopadu 2010 v 12:19 | Reagovat

To žlutý nejde přečíst :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 




MOJE IKONKA

IKONKA NA WEB
MANŽEL A SYN MOTOCROSS