Mlsání

12. září 2007 v 20:46 |  VAŘENÍ, PEČENÍ A SMAŽENÍ
Mlsání
ŽLUTÝ ANANÁSOVÝ KOLÁČ
Pokud pečeme koláč v menším (domácím) plechu, můžeme celou dávku rozdělit do 2 plechů, nebo na jeden plech vydělit všechny suroviny dvěmi.
kvásek:
voda teplá 1 - 3 š
sůl špetka
cukr 1 čl
mouka hladká 1 PL
droždí instantní 1 velká PL
Suroviny zlehka promícháme a necháme na teplém místě nakynout.
celozrnná pšeničná mouka BIO 2 š
hladká mouka 2 š
kukuřičná mouka BIO 4 š
cukr třtinový 4 PL
sůl 3 čl
kurkuma 1 čl
produkty smícháme, odebereme 2,5 š sypké směsy na drobenku a odložíme bokem
olej 2 PL
voda 1 - 3 š vody
ananas konzervovaný bez nálevu 500 g
  • do zbytku sypké směsy přidáme nykynutý kvásek, olej a vodu
  • těsto důkladně promícháme a vyhněteme, podle potřeby přisypáváme hladkou muku, nebo přiléváme vodu, až je těsto celistvé a nelepivé, potom těsto necháme na teplém místě nakynout
  • po nakynutí rozválíme do tvaru obdélníkového plechu a rovnoměrně uložíme na vymaštěný plech, těsto propícháme vidličkou a mírně necháme nakynout
  • potom na vrch rovnoměrně klademe kousky konzervovaného ananásu (mírně vtlačíme do těsta) a necháme dokynout
odebraná sypká směs na drobenku 2,5 š
cukr třtinový 2 PL
olej 1/3 š
mandle nahrubo pomleté 1 š
  • suroviy smícháme a prohněteme mezi prsty
  • touto směsí rovnoměrně posypeme nakynutý koláč po celé ploše a dáme péct do vyhřáté trouby na asi 20 - 25 minut při 170 - 180 stupních
  • koláč musí být dostatečně propečený, je celý příjemné žluté barvy
  • konzumujeme na druhý den
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 




MOJE IKONKA

IKONKA NA WEB
MANŽEL A SYN MOTOCROSS