Únor 2010

SLADOUČKÉ RECEPTY

28. února 2010 v 22:31 VAŘENÍ, PEČENÍ A SMAŽENÍ
Tvarohové zapečené palačinky
Suroviny: Na náplň do palačinek: 350g polotučného tvarohu, 1 vejce, 2 sáčky vanilkového cukru, kůra z půlky citronu, rozinky. Na palačinky: Asi půl litru mléka, 200g hladké mouky, špetka soli, 1 vajíčko, olej na smažení. Na zalití palačinek: Smetana na vaření (200ml), 1 vajíčko, 1 vanilkový cukr. Máslo na vymazání pekáčku. Postup: Z mouky, vajíčka, hladké mouky a špetky soli si uděláme těsto na palačinky, které si na několika kapkách oleje nasmažíme. Každou palačinku natřeme tvarohem umíchaným s vajíčkem vanilkovými cukry a rozinkami a stočíme. Následně poklademe na máslem vymazaný pekáček vedle sebe. Dáme je do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 7 minut a pak zalejeme smetanou smíchanou s vajíčkem a vanilkovým cukrem. Pečeme ještě asi 10 minut a horké podáváme. Na talíři můžeme ozdobit ovocem


buchta z čokolády margot


Suroviny:
2hrnky polohrubé mouky, 1hrnek cukru-krystal, 2vejce, 1vanilka, 1kypřící prášek do pečiva, pul hrnku oleje, 1 čokoláda margot, čokoláda na vaření.
Postup:
všechny suroviny rozmícháme a dáme na vymazaný plech herou a moukou a 15 -20 minut necháme v troubě na 170 stupní.
Poznámka:
Až se buchta upeče tak polijeme čokoládou na vaření.

Jogurtové lívance


Suroviny:
125 ml bieleho jogurtu, ¼ lyžičky soli, 1 lyžica hnedého cukru, 1 bielok ( môže dať aj celé vajíčko ), 1 šálka celozrnnej špaldovej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, čerstvé ovocie alebo lekvár na naplnenie
Postup:
Zmiešame všetky suroviny na hladké cesto. V lievancovej panvici pečieme malé lievance.
Podávame spolu s čerstvým ovocím alebo plníme lekvárom alebo džemom ako obvykle.



Rychlá omáčka z mletého masa na špagety

26. února 2010 v 10:15 VAŘENÍ, PEČENÍ A SMAŽENÍ
Suroviny:
Špagety uvaříme podle návodu,
cibule,
1 lžička hladké mouky,
mleté maso asi 1/2 kg,
sůl,
pepř,
voda,
1 malý rajský protlak,
trochu kečupu,
rajče a zelenou papriku (nemusí být).
Postup:
Osmažíme cibuli, na to dáme mleté maso, orestujeme, zaprášíme moukou, přidáme sůl, pepř, kmín, 1/2 masoxu a vše restujeme. Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak + kečup, můžeme přidat česnek. Můžeme přidat rajče a zelenou papriku (nemusí být.)Posypat sýrem. Příloha špagety.



JE MU 12 MĚSÍCŮ

24. února 2010 v 13:22 | CHROUSTÍK |  NÁŠ ČLEN RODINY



IKONKY

21. února 2010 v 19:18 MOJE IKONKY










Vepřová pečeně se selskými knedlíky

18. února 2010 v 18:57 VAŘENÍ, PEČENÍ A SMAŽENÍ
ozpočet pro 4 osoby:
2 stroužky česneku
1 lžička soli
kmín
800 g vepřové kýty
1 lžíce sádla
4 drobnější cibule
1/81 masového vývaru
500 g brambor uvařených ve slupce
150 g hrubé mouky
50 g hladké mouky
1 vejce
1 žloutek špetka + 1/2 lžičky soli
Příprava:
  1. Oloupaný česnek protlačte lisem přímo na maso a vetřete jej se solí a kmínem. Maso spolu se sádlem položte do pekáče. Cibuli oloupejte a přidejte vcelku.
  2. Pečeni často podlévejte a polévejte výpekem. Pečte 60 minut.
  3. Brambory oloupejte a vychladlé prolisujte. Přidejte hrubou mouku, vejce, žloutek a špetku soli, vypracujte těsto. V dlaních pomoučených hladkou moukou vykoulejte kulaté knedlíky. Dejte vařit dostatečné množství vody s 1/2 lžičkou soli. Knedlíky vložte do vroucí vody, vařte 20 minut, vyjměte.
  4. Výpek uvolněte trochou vody, nechte přejít varem, ochuťte.


Tvarohové vdolky se zakysanou smetanou

17. února 2010 v 17:41 VAŘENÍ, PEČENÍ A SMAŽENÍ
Tvarohové vdolky s brusinkami a hustou zakysanou smetanou zdobíme ovocem. Podáváme jako teplý moučník nebo samostatně, třeba k večeři.
Tvarohové vdolky se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu:
Připravíme si těsto. Mouku smícháme s kypřícím práškem, tvarohem a vejci. Ovoce na zdobení omyjeme a nakrájíme na kousky.
Z těsta vyválíme plát asi 1 cm vysoký a vykrájíme z něj stejná kolečka o průměru asi 4 cm.
Vdolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje do růžova. Necháme je okapat na papírové utěrce.
Tvarohové vdolečky s brusinkami a krémovitou smetanou podáváme teplé. Zdobíme kousky ovoce a podle chuti sypeme moučkovým cukrem.

Ingredience:


na ozdobu:
jahody

podle chuti:
cukr moucka

podle potřeby:
krémovitá zakysaná smetana
olej na smažení
brusinkový nebo rybízový džem

těsto:
polohrubá mouka300 g
cukr1 lžíce
vejce2 ks
tučný tvaroh250 g
kypřící prášek1 lžička






MOJE IKONKA

IKONKA NA WEB
MANŽEL A SYN MOTOCROSS